Cep Telefonunun Zararlarını Biberiye İle Azaltın


biberiyeÇoğumuz cep telefonu kullanımının  sağlığa zarar verecek seviyelerde radyasyona maruz kalınmasına sebep olduğunu duymuşuzdur.

Zamanla biriken radyasyona maruz kalma, kanser, DNA hasarı ve zayıf bir bağışıklık sistemine neden olabilir. DNA hasarı, normal hücre büyümesini ve protein üretimini bozar. 2011 yılında Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC), cep telefonu radyasyonunun kansere neden olabileceğini açıklamıştır.

6 yıl süren bir araştırmada cep telefonu radyasyonuna maruz kalan kan hücrelerinde oluşan DNA hasarının sigaraya ve asbeste maruz kalındığında ortaya çıkan hasardan 3 kat fazla olduğu görülmüştür.

Radyasyonun Zararları
– Kronik yorgunluk
– Depresyon
– Sindirim sorunları
– Bellek sorunları
– Kronik stres
– Uykusuzluk
– Kalp çarpıntısı
– Baş ağrısı / migren

Biberiye ile Cep Telefonu Radyasyonundan Kendinizi Koruyun

Radyasyon,biberiye ve biberiye esansiyel yağı gibi birçok doğal yöntemlerle vücuttan uzaklaştırılabilir. Bu bitkiler radyasyon hasarına karşı güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.

British Journal of Radiology, February 2, 2009 sayısında yayınlanan makaleye göre biberiyede bulunan,yağda çözünen karnasol ve karnosik asitler radyasyona karşı çok önemli koruyucu, anti-mutajenik aktiviteye sahip.

Biberiyeden elde edilen rosmarinik asit,hem bir foto-koruyucu olarak hem de serbest radikalleri toplayıcı olarak ve vücudun kendi endojen savunma mekanizmalarını güçlendirici olarak hareket ediyor.

Biberiyeden elde edilen rozmarinik asit kullanıldığında,toksik üretim formülasyon  gecikmiş ve koruma faktörünün, incelenen diğer bileşikler için 3.34 misli daha büyük olduğu bulunmuştur.

8 yorum:

Selennnaa dedi ki...

vay be doğa bize her şeyi veriyor....

Unknown dedi ki...

Evet önemli,kaliteli bir açıklama olmuş.Ve hakikaten iyi anlatılmış.BAŞARILAR

Kemik ErdaL dedi ki...

guzel paylasımlar

yy dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkür ederim.Çok faydalı bir yazı olmuş.

Unknown dedi ki...

cok iyi bir paylasim biberi cok paydasi bir bitki paylasiminizdan dolayi tesekkurler

Unknown dedi ki...

kaliteli ve acıklayıcı bir paylaşım teşekkürler

Mr.Bounce dedi ki...

güzel paylasım olmus dogayı korumak gereklı

süleyman dedi ki...

Evet önemli,kaliteli bir açıklama olmuş.Ve hakikaten iyi anlatılmış.BAŞARILAR