Maranki'den

Son zamanlarda sık duyduğunumuz ALEOVERA bitkisi mutlaka enstütü seviyesinde araştırılmalıdır.

Uzak doğunun gin'seng inin kirlenen hafızaların unutkanlık ve bellek temizlemenin ilacı olabileceği araştırılmalıdır.

Papatyagillerin başrahatsızlıkları ve çözülemeyen yarım baş ve migren gibi hastalıklara şifa olabileceği hakikati ortaya çıkarılmalıdır.

Günümüzün en çok konuşulan kilo problemleri, kan yağları ve bilhassa kolestrol rahatsızlıklarının turunçgiller ve bilhassa greyfurtla tedavisi incelenmelidir.

Zencefilin mucize tedavisi bulantı, kendinden geçme ve birçok rahatsızlıklara şifa olduğu belirtilmelidir.

Çözümsüz Gut hastalıklarında kereviz ve kiraz sapının mucizeviliği araştırılmalıdır. Nane kekik gibi keskin kokulu bitkilerin yağlarının direkt olarak bedendeki ağrı merkezlerine etki edeceği bütün uzak doğu tedavilerinde kullanıldığı unutulmamalıdır.

Günde 1 elma yemek sizin sağlıklı bir insan olmanızı sağlar.

Trunçgillerin ve bilhassa tropikal bölgede üretilen fekoyayanın şeker hastalarının devası olduğunu biliyormusunuz?

İncir yemek kulunç ve romatizmadan emniyette olmayı ve kalbe incelik, mideye rahatlık vermeyi sağlar. Kabızlığı önler.

Reyhan ve su alınırsa karın ve mesane yıkanır.Bunların çok özellikleri vardır.

Hıyarı tuzla, cevizi tatlı ile yiyiniz. Beyninizi uyarır.

Patlıcan yumuşatılıp yenirse beden illetleri izale olur.

Toprağın zehri olan doğal ak mantarın suyu yüze şifadır. Bedene gıdadır.Enerji özellikleri tabir edilemiyecek kadar çoktur. Her gün yiyin.

Hergün sabah içilen soğan suyu sizin direnç kaynağınızdır.

Isırgan kökü, sapı, yaprağı, çiçeği meyvesi ve tohumunun şifasından ibret alın.

Cevizi yeşil kabuğuyla marmelat olarak yerseniz tiroide şifa, cinsel hayata katkıdır.

Kırmızı kuru üzümün çekirdeği başta kanser olmak üzere çözümsüz hastalıklara şifadır.

Keten tohumu, yulaf, buğday, çavdar gibi taneli tohumların bedenin tam şifası için ısıtılarak çimlendirilip yenmesi her hastalığın devasıdır.

Fasulyeyi, baklayı kabuğuyla yiyende, başta şeker hastalığı olmak üzere bütün hastalıklar çıkar.
Günümüz psikolojik bozukluklarında sakinleştirici olarak valerianın mutlak insanlığın hizmetine sunulması gerekir.

Aşırı baharat tüketimi zararlı olmakla beraber, normal dozlarda zencefil, zerdaçal, kekik biberiye, fesleğen, tarçın, dereotu, taze soğan, mercanköşk, karabiber, limon, kereviz sapı gibi baharatları tüketmelidir.