Kışın vücudun
soğuk havaya karşı direncini arttırmak için genellikle yağlı ve şekerli
besinler tercih ediliyor.
Ancak yüksek
kalorili besinler sadece kilo artışına sebep oluyor ve bu durum bağışıklık
sistemini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, kışın da dengeli beslenilmesi uyarısında
bulunuyor.
Kışın soğuk
havalarda vücudun daha çok enerjiye ihtiyaç duyduğu düşüncesi ile tüketilen
kalorili ve proteinli yiyecekler soğuğa karşı direnci artırmıyor. Kış aylarında
tüketilen ağır yiyecekler sadece kilo artışına sebep oluyor.
Kilo
aldığımız zaman efektif maddeler yani bağışıklığımızı koruyan maddelerin
aktifleşmesini engellemiş oluyoruz. O yüzden yağ dokusunu belli sınırlarda
tutmak çok önemli. Yani kilo alarak kendimizi korumaktansa, kendimizi hastalığa
doğru itmiş oluyoruz
Bazı
yiyecekleri tüketerek soğuğa karşı değil ama, hastalıklara karşı direnci
arttırmak mümkün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder