YOĞURDUN PEK BİLİNMEYEN FAYDALARI

Sofralardan eksik edilmeyen yoğurdun, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerinin daha güçlü ve aktif hale gelmesine yardımcı olduğu, içindeki dost bakterilerin de mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı olduğu  tespit edildi.


Bağışıklık sistemi güçlendiriyor!

Yoğurt mikropları öldürüyor
Yoğurt sindirimi kolaylaştırır.
Yoğurtla güzelleşin!


Yoğurt zengin besin içeriği dolayısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu özelliği nedeniyle vücudumuzu kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan korunmasında yardımcı olur.

Yoğurt kolesterol emilimini azaltır, probiyotik aktiviteye sahiptir ve çocukların bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalıklarının tedavilerine yardımcı olarak kullanılır. Ayrıca yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller.

Yoğurt vücutta kendi kendine sindirilebilen tek gıdadır. Bazı bünyeler yapısı gereği sütteki laktozu sindiremez. Bu durum fiziksel rahatsızlıklara neden olur. Sütte bulunan laktoz, yoğurtta laktik asite dönüştüğünden,  yoğurdun sindirimi daha kolay olmakta ve gerekli besinler yoğurttan sağlanabilmektedir. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir.


Güzellik için de çok önemli bir besin kaynağı olan yoğurdun cilde müthiş bir parlaklık kazandırdığı da unutulmaması gereken bir gerçektir Yoğurdun faydaları saymakla bitmez. Yoğurt, doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisidir. Ayrıca yağ yakımına yardımcı olması özelliğiyle kilo vermek ve özellikle karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için de ideal bir besindir.