ALOE VERA

Aloe 3500 yıldır tıbbi bitki olarak kullanılmaktadır.Antik Mısırlılar aloeyi deri hastalıklarını ve kabızlığı tedavi etmek için kullanmışlardı ve çalışmalar aloenin bu özelliklerini kanıtladı,aloe hem iltihap kurutucu hem de laksatif.

Aloede bulunan karboksipeptidaz ve bradikininaz maddeleri iltihaplanmayı ,yaralardaki kızarıklıkları ve iyileşme sürecindeki ağrı ve kaşınmaları azaltır.

aloe vera ile ilgili görsel sonucuYaralardaki enfeksiyonlarda yardımcı olur.Araştırmalar aloenin, akrabası sarmısak gibi,bakteri ve mantarları yok etmede etkili olduğunu kanıtlamıştır.

Bir çalışma aloe kreminin genital enfeksiyonlarında etkili olduğunu kanıtlamıştır.Fakat ciddi yaralarda aloe kullanılmamalıdır.Yüzeysel yaralarda iyileşmeyi hızlandırdığı halde derin yaralarda iyileşme sürecini yavaşlatmaktadır.

Sedef hastalığı için etkili bir ilaçtır.İsveç’te yapılan bir çalışmada aloe kullanan sedef hastalarının % 83 ünde iyileşme görülmüştür,plasebo verilen hastaların ise sadece % 7 si iyileşmiştir.Diğer bir çalışma % 30 oranında aloe jeli içeren bir losyonun hasta bölgeye günde iki kez sürüldüğünde seboreik egzema hastalığını iyileştirdiğini göstermiştir.

Aloe üzerinde bazı kanser türleri için çalışmalar yapılıyor.Aloede bulunan kompleks bir şeker türü Alo A kimyasalı kanser hücresinin büyümek için ihtiyaç duyduğu ortamı yok edebilir.

Bazı çalışmalar aloenin karaciğer,akciğer ve cilt kanserinden koruyabildiğini gösteriyor.
Aloe jeli diyabet için de bir ilaç olarak incelenmektedir.Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar aloenin kandaki şeker miktarını düşürdüğünü göstermiştir.Fakat insanlarda aynı etkiyi gösterip göstermediğinde dair henüz bir netlik yok.

Aloe jeli bağırsak hastalıkları için de bir ilaç olarak önerilmektedir.Aloenin iltihap kurutucu ve anti bakteriyel etkisinin sindirim sisteminin sağlığını da koruyabileceği düşünülüyor.

Aloe jeli bir çok şampuan ve cilt bakım ürünlerinin içeriğinde de bulunur.Bu ürünler gerçekten faydalı olabilir fakat doğal aloe jeli kadar etkili olamayacaktır.Eğer aloe jeli satın alırsanız % 100 doğal olmasına dikkat edin.

Bunun en garantili yolu bitkiyi evinizde yetiştirmektir.Bakımı kolay ve çok az ilgi isteyen bir bitkidir.Lazım olduğunda yapraklardan birini uzunlamasına kesin ve jeli alın.

Bazı insanlar aloeye karşı alerjik reaksiyon verebilir.Aloe lateks içeren ilaçlardan uzak durmanız gerekebilir,çünki sindirim sisteminde kramplara ve ishale neden olabilir.Katartik aloe de denen aloe lateksden Kron rahatsızlığı,peptik ülser ve kolit gibi mide ve bağırsak hastalıkları olanlar kaçınmalıdır.

4 yorum:

Sağlık dedi ki...

Dünyamızda o kadar doğal şeyler var ki bizleri hep ilaca yönlendiriyorlar. Sağlık Blogu

Bilgeplatform dedi ki...

Merhabalar, boğaz ağrısına ne iyi gelir hakkında pek çok bilgi edindim. Size de tavsiye ederim. Ne olduğu hakkında bilgilenirseniz daha iyi kararlar vererek sağlıklı bir şekilde iyileşebilirsiniz.

Bilgeplatform dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
saglik dedi ki...

yazınıza hayran kaldım siteniz çok güzel