Uzmanlar, Antep fıstığı ve kayısının
vücudun protein ve vitamin ihtiyacını karışladığını, kalp sağlığı açısından da
ilaç vazifesi gördüğünü açıkladı. Yapılan araştırmalara göre Antep fıstığı ve
kayısının protein ve vitamin açısından besin deposu olduğu bildirildi.
Uzmanlar, 100 gram Antep fıstığının vücudun günlük protein, vitamin ve fosfor
ihtiyacının yüzde 35′ini karşıladığını belirtti.
Antep fıstığının protein yönünden 2 kat,
fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstün olduğunu açıklayan uzmanlar,
“Antep fıstığı şeker hastalığında kullanılabilir. İnce bağırsakta glikoz
emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. Kalp için Antep fıstığı
kalp sağlığını korumada da önemli bir ilaç vazifesi görür. Akciğer için iyi bir
iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatarak ağrılarını hafifletir, öksürüğün
geçmesine yardımcı olur” dedi.
Kayısının A vitamini yönünden çok zengin
bir meyve olduğu belirtildi. Kayısı A, B, C vitaminleri, protein, bol miktarda
şeker ve madeni tuzlar ihtiva eden bir meyvedir. Cildi, mikrop ve mantarlardan
korur, güzelleştirir. Gözlere parlaklık verir. Bağırsak tembelliğini giderir.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir. Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır.
Sinirleri güçlendirir. Aç karnına yenildiğinde kabızlığa iyi gelir.
Açlık sıkıntısı çekenlerin yanlarında
mutlaka kayısı bulundurmaları gerektiğini ifade eden uzmanlar, açlıktan kan
şekeri düştüğü zaman kayısı yenildiği takdirde kan değerinin dengeye geleceğini
açıkladı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder