KEKİK OTUNUN FAYDALARI

Kekik Otu : Kekik sıcak bir bitkidir doğasıyla. Hepimizin içine aromasını yayar. Yapısı gereği de güneşi ve sıcağı seven bir bitkidir. Sıcak topraklarda yetişir. Bodur bir bitkidir. Türkiye'nin her yerinde yetişebilen bir bitkidir. Her yörenin kekiği farklı yapıdadır. İçeriğindeki kimyasal maddelerin oranı yetişme yerine göre değişmektedir ama genel özellikler aynıdır.

Kekik çok rahat bulunabilen bir bitkidir. Ormana çıktığınızda toplayabilirsiniz. Pazardan yaş halde alıp kurutabilir ya da marketlerden kurutulmuşunu alabilirsiniz. Evinizde saksınızda bile yetiştirebilirsiniz.

Cayının yapımı çok kolay ve ferahlatıcı bir etkisi var, sinirleri yatıştırıcı, mideyi rahatlatıcıdır. Boğaz tahrişi, öksürük, gribal enfeksiyonlarda kullanılması tavsiye edilir.

Kekik Çayı Nasıl Yapılır?
Hazırlanışı: Yarım veya bir tatlı kaşığı kurutulup, ince kıyılmış kekik, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapatılarak 8-10 dakika demlendirilir ve süzülür. Günde 2-3 bardak yeni demlenmiş olarak, aç karnına veya öğün aralarında, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir. 

1 yorum:

Kekik ve Deve dedi ki...

Sanırım gelmiş geçmiş en güzel baharat Kekik. Zira hem kokusu şahane hem de her yemeğe gidiyor... Faydalarıda belirttiğiniz üzere saymakla bitmiyor... Bilgilendirme için teşekkürler (:
Deve