ZEYTİNİN FAYDALARI

Sabah kahvaltılarını ve sofralarımızı süsleyen zeytin’in bir çok faydası var. Hatta zeytin üzerine ”Ayet” bile var ki ben küçükken zeytin yemediğim de sevgili babacığım o ayeti hatırlatır ye ki çabuk büyü derdi.

Zeytingiller familyasından, Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen 5 ile 20 metre boylarında senelik yetişme ağacına göre değişmektedir. Meyvelerinden zeytin yağı çıkarılır.

Zeytinin faydaları : Karaciğer temizler. Dalağın vazifesini kolaylaştırır. Bağırsaklarda birikmiş posaların vücuttan atılmalarını sağlar. Bağırsakları iyi çalışmayanların her sabah aç karnına bir çorba kaşığı zeytin yağı içmeleri çok faydalıdır.

Zeytinde bol miktarda D vitamini bulunur. Bu vitamin bünyenin gelişmesi için son drece lüzumludur. Kemik zaafiyetinde istidatlı olan çocuklara zeytin ve zeytin yağı verilirse kemik zaafiyetinin önüne geçilmiş ve kemiklerin kuvvetli olmaları sağlanmış olur. Diş çürümelerini önler.

Bedene yorgunluk veren toksinleri gidererek vücudun kuvvetli olmasını sağlar. Zeytinyağı zehirleri zamanında çepeçevre sararak vücuttan atar. Bu bakımdan panzehir gibidir.

Tanelerinin ve yağının faydalarını saymakla bitiremeyiz Melek’ler ama bu verdiğimiz biligiler ise zeytinin başta gelen faydaladır.

Sofralarınız da bol zeytin ve şifalarını dileriz.

Hiç yorum yok: