Hanımların yemeklerinin lezzetine lezzet katan, kokusuyla gönülleri saran bu bitkinin faydalarını biliyor musunuz?
NEDEN NANE TÜKETMELİYİZ?
Ballıbabagiller familyasından; nemli yerlerde yetişen, genellikle tüylü ve çok kokulu otsu bir bitki cinsidir nane... Başak biçiminde beyaz, pembe veya morumsu çiçekleri vardır. Güzel kokuludur.
Hanımların yemeklerinin lezzetine lezzet katan, kokusuyla gönülleri saran bu bitkinin faydalarını biliyor musunuz?
NANENİN FAYDALARI
Öncelikle hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Gaz söktürür. Karaciğer yetersizliğini giderir. Safra akışını düzenler. Mide ağrılarını keser.
Bağırsaklarında problem yaşayanlar için birebirdir. Bağırsak spazmını giderir. Nefes almayı kolaylaştırır. Astım, grip, bronşit ve öksürükte faydalıdır.
İçerisindeki B vitamini sayesinde sinir rahatsızlıkları na iyi gelir. Sinirleri kuvvetlendirir. Sükunet verir. Heyecanları ve korkuyu yatıştırır.
Kusmaları önler. Bu nedenledir ki, mide bulantılarında limonla bir likte kaynatılarak tüketilmesi tavsiye edilir... Migren, uykusuzluk ve baş dönmelerinde faydalıdır. El ayak titremesi, dil tutukluğu, felç ve uykusuzlukta kullanılır. Kalbi kuvvetlendirir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser.
Anne sütünü artırır. Adet günlerinnin ağrısız olmasını sağlar. Sütle şişen memelerin şişini indirir. Soğuk algınlığında faydalıdır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı olur. İdrar söktürür. Mide ülseri ve gastrit olanlar fazla kullanmamalıdı r. Şekercilik, lavantacılık ve eczacılıkta kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder