Öne Çıkan Yayın

BEYAZ ÇAYDAN KANSER İLACI

Sağlık değeri son derece yüksek. Dünyada çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan değerli bir ürün. Çok yüksek oranda antioksida...

TOKLUK HİSSİ VEREN 11 YİYECEK

1. Yumurta, et ve tavuk gibi ürünler içerdikleri yüksek kaliteli proteinlerle özellikle sabah kahvaltısında tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi verir. Hayvansal kaynaklı bu proteinler (özellikle yumurta) hem besler, hem enerji sağlar, hem de uzun süre tok tutarlar. Bu özellikleriyle de uygun zaman ve miktarda tüketilmeleri şartıyla son derece yeterli, kolay, ucuz, uygun ve seçkin beslenme programı ürünüdürler. Burada şarküteri ürünlerini v doğal olmayan protein kaynaklarını listeye almıyoruz.

2. Avakado: Yüksek ve kaliteli enerji yanında tüketildikten sonra uzun süre tokluk hissine neden olur. Bu etkiyi potansiyelize etmek için üzerine zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Meyve grubunda en etkin tokluk sağlayan meyve, kabuğuyla yenen yeşil elmadır. Sabah kahvaltısından sonra günde 1 elma sizi etkin olarak korur ve tok tutar.

3. Tarçın: Glisemik indeksi yüksek besinler ani insülin yükselmesine bağlı olarak zamanla kan şekerinin düşmesine bağlı olarak açlık hissine neden olurlar. Özellikle kuru ve taze tüketilen meyvelerde bulunan meyve şekeri veya süt tatlılarına ekleyeceğiniz


tarçın insülin kontrolü için son derece yararlı bir baharattır. Tüm tatlılara serpeceğiniz tarçının çubuk formundan toz haline çekilmiş olan formunu tercih edin. Piyasadaki birçok toz tarçın içinde hacim verici keçiboynuzu veya nişasta benzeri yoğunlaştırıcılar bulunmakta. Süt tatlılarına geleneksel olarak serpilen tarçının bir diğer çok lezzetli birlikteliği ayıklanmış nar taneleridir. Deneyin, çok memnun kalacaksınız.

4. Yulaf kepeği: Lifli yapısıyla tam bir barsak uyarıcısı ve toniği olan yulaf kepeğini sabah öğününde evde hazırlanmış yoğurda karıştırabilirsiniz. Kolay kolay acıkmazsınız.

5. Zengin mineralli doğal sular, Elma sirkesi: Doğal içeriğiyle bu zengin içeriğe sahip içeceklerle hem sıvı açığınızı giderebilir hem eksilmiş elektrolit desteği sağlar hem de kazınmaya başlayan midenizin rahatladığını farkedeceksiniz. Sirke, özellikle erken sızma bir zeytinyağı ile beraber öğün içinde 1 tatlı kaşığı alınan elma sirkesi, uzun süre tokluk hissi verir.

6. Kabak çekirdeği: Kavrulmamış çiğ kabak çekirdeği içerdiği yüksek protein ve lifle tokluk hissi verir. Yüksek kalori kaynağı besinler arasında yer alan çiğ kabak çekirdeği (ve/ya içinin) bu nedenle fazla tüketilmemesi öneriliyor.

7. Greçka (kara buğday): Yüksek lif ve protein içeriği ile çok etkili bir açlık gidericidir. Islanarak hacimlenen kara buğdayın verdiği enerji ve tokluk hissi eşsizdir. Ev yoğurduyla karıştırarak ve üzerine nane, zeytinyağı ile deneyin.

8. Kinoa: Dengeli yağ, karbonhidrat, protein, element, vitamin ve lif içeriği ile eşsiz bir sağlıklı beslenme tercihidir. Besler, dengeler, tok tutar, enerji sağlar ve içeriğindeki antioksidanlarla korur.

9. Maş Fasulyesi: İçeriğinde bulunan yüksek B vitamini, protein ve lif içeriği ile ideal bir kan şekeri regülatörü, enerji sağlayıcı ve tokluk hissi veren bir seçenektir. Brokoli ile beraber ızgara etle beraber tüketildiğinde ise Maş fasulye uzun süre tok kalmanızı garantiler.

10. Ceviz, Badem: Alın size tokluk için ideal içeriğe sahip bir başka eşsiz ürün daha. Protein, lif ve dengeli yüksek kalite yağ içeriği ile cevizsiz öğün geçirmeyin. Pikan cevizi bulabilenler için harika bir tat ve tok tutan bir diğer alternatif. Vazgeçilmeyecek bir diğer tohum, çiğ badem. İşlenmemiş, tuzsuz, kavrulmamış olanının tercih ediniz. Bir gece önceden su içinde bekletilen bir avuç taze bademin kabuklarını soyup mikserden geçirerek elde edeceğiniz badem sütü ideal bir açlık savardır.

11. Kahvaltının kralı Zeytin, yüksek protein ve lif kaynağı yanında seçkin bir insülin dostu yiyecek olarak tok tutan ürünlerin başında geliyor. Sağladığı enerji ve proteinle beraber insülin duyarlılığını artıran zeytini sofranızdan, salata ve zeytinyağından eksik tutmayın.

1 yorum:

kış güneşi dedi ki...

Yumurta ve yoğurdu ben deniyorum gerçekten tok tutuyor