Kabuğuyla birlikte yenilen tek
narenciye çeşidi olan kamkat, sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir,
'Özellikle tansiyon ve kolesterol düşürmede birebirdir'
Kamkat portakal, mandalina ve
limon familyasından olan bir meyvedir,
Kabuğuyla birlikte tüketin.
"Meyve grubundan olsa
da kabuğu ile tüketmeniz daha önemlidir. Kokusu hepimizin sevdiği bergamotunu
andırmaktadır. Özellikle tatlı ihtiyacını bastıran meyvelerden biridir.
C vitamini içeriği yüksek olan
kamkat güçlü bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile
hastalıklara karşı vücudunuzu koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Hastalıklara karşı direnç
sağlar
Kabuğu ile birlikte
tüketilmesi enfeksiyonlara karşı vücudunuzun güçsüz kalmasını ve hasta olmanızı
engeller. A vitamini içeriğinin yüksek olmasının yanı sıra B1, B2 ve B3
vitamini içeriği de yüksektir. Bu vitaminlerin yüksek olmasının sinir
sisteminizin düzenli çalışmasına katkısı vardır.
Kalsiyum içeriği yüksek olan
kamkat, kemik ve diş sağlığı içinde önemli bir meyvedir. Yüksek kolesterolü
olan kişiler için düzenli tüketilmesi önerilir. Bu şekilde kolesterolünüzde
uzun süreli düşüşler yaşarsınız. Aynı şekilde tansiyon problemi olan bireyler
için de tüketilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder