Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini
düzenler. Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir.
Domates: Likopen açısından zengin ender Bitkilerden biridir.
Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati
önemdedir. C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini
kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır.
Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp
hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. B vitamini de
cinsiyet hormonlarını kuvvetlendirir.
Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini
açısından en zengin besinlerin başında gelir. Her gün yenilen bir avuç fındık
kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur.
Havuç: Tam 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça Kanser
riskinin azaldığını ortaya koymuştur. Bunun temel sebebi betakaroten, C ve E
vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur.
İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim
sistemine yardımcı olur. Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde
kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak
öneriliyor.
Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir.
Hücrelere ve dokulara zarar veren Moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak
kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Lifli olduğu için bağırsakları
koruyucudur.
Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen kroten
maddesi içerir.
Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut
kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, Bakır, manganez, betakaroten ve folik
asit açısından zengindir. Göğüs Kanserine karşı korur.
Pancar: Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar,
eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Amerikalı
uzmanlar, pancar Suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor.
Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allicin ve
sülfür, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Son
araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu
göstermiştir.
Tahıllar: Arpa, mısır, Buğday, Yulaf gibi Tahıllar B ve E
vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılması
sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak kanseri
riskini yarı yarıya azaltıyor.
Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol
düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da
zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni
koruyucu etkiye sahiptir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder