Doğadan toplanan yenilebilen mantar türlerinin sayısı ise hiç de az değildir. Bu türlere ekonomik değerleri ve lezzetleriyle ile köylülerin bütçelerine ciddi katkılar sağlayan Morchella ( Kuzu Göbeği) Mantarları iyi bir örnek teşkil eder. Zehirli ve yenilebilen bazı mantar türlerinin ayırd edilmesindeki bazı zorluklar ve yaşanan ölüm olayları nedeniyle kültür mantarlarının yiyecek olarak tüketilmesi önerilmektedir.
ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, yaz aylarında güneş altında en az 60 dakika bekletilen mantarlar, tıpkı cilt gibi UV ışınlarını D vitaminine dönüştürüyor.
Üstelik mantarların pişirilmesi de içindeki vitamini öldürmüyor. Sonuçları Dermato-Endocrinology tıp dergisinde yayımlanan araştırmada, vitamin hapı kadar etkili olan mantardaki D vitamininin, bağışıklık sistemini ve kemikleri güçlendirdiği ve Alzheimer’ı önlediği belirtildi.
2 yorum:
çok gerekli bir blog...Kaleminize sağlık.Takip edilmeli...Sevgiler
Pazar ve marketlerde gördüğüm kadarıyla, mantar çok tüketilen bir sebze. Dışarıda, mantarlı pilav gibi çeşitlerini tatmıştım ama ev ahalisinin korkaklığı nedeniyle, biz daha yeni yeni evde pişirmeye başladık. Paylaşım için teşekkürler.
Esen kalın :)
Yorum Gönder